Βυζίτσα – Πινακάτες

Η Βυζίτσα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χωριά του Πηλίου: ένα σύνολο από διακριτά και ιδιαίτερα από αρχιτεκτονικής πλευράς αρχοντικά, αντιπροσωπευτικά του πηλιορείτικου τύπου, χάνονται μέσα στην πλούσια βλάστηση που αγκαλιάζει το χωριό και τονίζει το γλυκό κλίμα της τοποθεσίας. Εσωτερικά, οι μεγάλες, διόρωφες ή και τριόρωφες αυτές οικίες έχουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι διακοσμημένες με ζωγραφικές συνθέσεις ιδιαίτερης τεχνοτροπίας.

Καθώς η Βυζίτσα και οι Πινακάτες βρίσκονται σχετικά κοντά, η διαδρομή που τις συνδέει είναι σύντομη. Μπορεί ωστόσο να αποτελέσει τμήμα ενός μεγαλύτερου κύκλου Πινακάτες – Καλά Νερά – Βυζίτσα – Πινακάτες, που συντίθεται από την κατάβαση Πινακάτες – Καλά Νερά την ανάβαση Καλά Νερά – Βυζίτσα και την τραβέρσα Βυζίτσα-Πινακάτες.

Εκτός των ίδιων των οικισμών, ιδιαίτερο τεχνικό και αρχιτεκτονικό αξιοθέατο αποτελεί και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Μηλεών, που τον προσεγγίζουμε είτε πεζοπορικά από τη διαδρομή Μηλιές-Σ.Σ. Μηλεών-Βυζίτσα, είτε σαν ενδιάμεση στάση με οχήμα.

Δυσκολία

Εύκολη

Μήκος

Μήκος 

2,20 km

Ανάβαση

210 m

Κατάβαση

110 m

Διάρκεια

0:50

Tips

  • Σύντομη διαδρομή για όλους.
  • Και τα δύο χωριά παρέχουν αρκετές προτάσεις εστίασης και διαμονής.

Επισημάνσεις

  • Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα (01/01/2021).
  • Η διαδρομή είναι όλη καλά σημασμένη.

Άγιος Γεώργιος – Πινακάτες

Βυζίτσα – Μηλιές