Μηλίνα – Πλατανιάς

Η διαδρομή από τη Μηλίνα στον Πλατανιά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα όδευση, που συνδέει με μια σχεδόν ευθεία γραμμή τον Παγασητικό με το Αιγαίο. Η διαδρομή ακολουθεί χωματόδρομους και μονοπάτια που δισχίζουν την άλλοτε ζωντανή αγροτική οπισθοχώρα της Μηλίνας, μια ζώνη που έφτανε από τη θάλασσα μέχρι τα σύνορα με το Λαύκο, χωριό πολυπληθέστερο και με μεγαλύτερη επικράτεια. Η διαδρομή μπαίνει μετά στα ασαφή ανάγλυφα ανάμεσα στο Λαύκο και τον Πλατανιά και μετά την τελευταία ράχη κατηφορίζει αποφασιστικά προς το μικρό επίνειο.

Έτσι, η ελάχιστα πειστική πεζοπορικά διαδρομή Μηλίνα-Πλατανιάς γίνεται μια παράσταση που προβάλλει διαφωτιστικά τον πολύπλευρο κόσμο της πηλιορείτικης οικονομίας: χωριά της θάλασσας που στηρίζονται στους γεωργικούς πόρους, ψαροχώρια που είναι και σταθμοί μεταφορών, διαχωριστικές γραμμές που διασυνδέουν, ξωκλήσια που προστατεύουν και οριοθετούν συνάμα, μια ατελείωτη φαινολογία αντιφάσεων που ομοιοκαταληκτούν άψογα μέσα στη σκληρή πραγματικότητα του μεσογειακού τοπίου. Αναζητώντας το Χείρωνα, ο πεζοπόρος αποστηθίζει Μπρωντέλ.

Δυσκολία

Μέτρια

Μήκος

Μήκος 

7,8 km

Ανάβαση

330 m

Κατάβαση

330 m

Διάρκεια

3:00

Πλοήγηση

 Αφετηρία

Μηλίνα ➜

 Προορισμός

Πλατανιάς ➜

Tips

  • Η διαδρομή έχει μια σχετικά συνεπή σήμανση με Κόκκινα Σημάδια. Στις κύριες διακλαδώσεις, οι Φίλοι των Καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου έχουν τοποθετήσει τα χαρακτηριστικά κυκλικά πινακιδάκια με τις κατευθύνσεις γραμμένες με μαρκαδόρο.

Επισημάνσεις

  • Δεν υπάρχει νερό στη διαδρομή.

  • Το Αμμόρεμα δεν έχει νερό παρά την υγρή περίοδο.

Λαύκος – Μηλίνα

Πλατανιάς – Μαύρη Πέτρα