Λαύκος – Χονδρή Άμμος

Η διαδρομή Λαύκος-Χονδρή Άμμος ακολουθεί μια σειρά παλιά μονοπάτια που διέσχιζαν την έρημη αυτή ζώνη. Στο πρώτο τμήμα της, η διαδρομή υιοθετεί το κεντρικό μονοπάτι που κατέβαινε στο Αμμόρεμα, εξυπηρετώντας τους νότιους ελαιώνες του Λαύκου.

Το δεύτερο μέρος της διαδρομής, από το Αμμόρεμα μέχρι την παραλία, ακολουθεί μικρότερα, τοπικά μονοπάτια, που δεν απέκτησαν ποτέ πετρόκτιστη υποδομή, καθότι η σύνδεση αυτή δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Λαύκο: η γεωγραφικά απομονωμένη Χονδρή Άμμος αποτελούσε τμήμα του παράκτιου συστήματος του Πλατανιά, που υλοποιούσε μέρος των επικοινωνιών του με τη βοήθεια των θαλάσσιων δρόμων.

Δυσκολία

Μέτρια

Μήκος

Μήκος 

7,6 km

Ανάβαση

100 m

Κατάβαση

410 m

Διάρκεια

3:00

Tips

  • Δεν υπάρχει νερό στη διαδρομή.

  • Το Αμμόρεμα δεν έχει νερό παρά την υγρή περίοδο.
  • Η Χονδρή Άμμος εξυπηρετείται από χωματόδρομο δεν έχει κάποιου είδους συγκοινωνία ή ταξί. Ο πεζοπόρος πρέπει να προβλέψει τη συνέχιση της πορείας, είτε προς Μικρό και Πλατανιά, είτε προς το Βαλτούδι.

Επισημάνσεις

  • Η διαδρομή έχει μια σχετικά συνεπή σήμανση με Κόκκινα Σημάδια. Στις κύριες διακλαδώσεις, οι Φίλοι των Καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου έχουν τοποθετήσει τα χαρακτηριστικά κυκλικά πινακιδάκια με τις κατευθύνσεις γραμμένες με μαρκαδόρο.

  • Ο συνοικισμός της Χονδρής Άμμου μπορεί να είναι εντελώς έρημος εκτός της τουριστικής περιόδου. Μην βασιστείτε σε εξυπηρετήσεις ή τροφοδοσία.

Αργαλαστή – Λαύκος

Πλατανιάς – Μαύρη Πέτρα