Άλλη Μεριά – Αγριά

Η διαδρομή Άλλη Μεριά-Ανεμούτσα-Αγριά συνδέει το πλέγμα των μονοπατιών του Κεντρικού Πηλίου με το δίκτυο των πεζοπορικών διαδρομών γύρω από τον Άγιο Λαυρέντιο και τον Άγιο Γεώργιο, τα βορειότερα χωριά του Νοτίου Πηλίου. Στο μεγαλύτερο μέρος της, η πορεία Άλλη Μεριά-Ανεμούτσα-Αγριά χρησιμοποιεί χωματόδρομους – μηδενικής κυκλοφορίας και μάλλον δύσβατους, ωστόσο τα μονοπάτια ωστόσο που έχουν περισσωθεί και έχουν ενταχθεί στη διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέροντα. Έτσι, πέραν του πεζοπορικού ενδιαφέροντος, που είναι μάλλον μέτριο λόγω της μεγάλης απόστασης σε χωματόδρομο, η διαδρομή Άλλη Μεριά-Αγριά θα εκπλήξει τον πεζοπόρο με τα τοπία της.

Δυσκολία

Μέτρια

Μήκος

Μήκος 

9,6 km

Ανάβαση

350 m

Κατάβαση

520 m

Διάρκεια

2:20

Πλοήγηση

 Αφετηρία

Άλλη Μεριά ➜

 Προορισμός

Αγριά ➜

Tips

  • Νερό θα βρούμε στην Άλλη Μεριά, μια ποτίστρα στο δρόμο, μια βρύση στην Ανεμούτσα και στην Αγριά.
  • Η διαδρομή διασχίζει μια μεγάλη ακατοίκητη και άγρια ζώνη για να περάσει από τα καταπράσινα χωριά του Κεντρικού Πηλίου στην παράκτια Αγριά.
  • Στο μεγαλύτερο μέρος της, η πορεία χρησιμοποιεί χωματόδρομους, το τμήμα αυτό ωστόσο προσφέρει εξαιρετική θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό.
  • Η διαδρομή περνά πάνω από τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ Ηρακλής, που αν και αισθητικά συγκρούονται με το ήπιο τοπίο του θαμνώνα και της θάλασσας, συνιστούν μια οπτική έκπληξη.
  • Στον προορισμό της διαδρομής, την Αγριά, θα βρούμε όλες τις εξυπηρετήσεις ενός τουριστικού οικισμού.

Επισημάνσεις

  • Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα (01/01/2021)

Άλλη Μεριά – Άναβρος

Αγριά – Άγιος Λαυρέντιος